Het belang van goed voor je artikelen zorgen

Bij Kingsland streven we ernaar om kwaliteitsproducten te maken die lang meegaan, maar we weten dat de duurzaamheid van onze producten grotendeels afhangt van hoe goed ze verzorgd worden. Door minder te wassen en de instructies op het etiket te volgen, zullen uw producten minder snel verouderen en jarenlang in perfecte conditie blijven.

Hoe de wasinstructies te vinden en te begrijpen

Bij Kingsland doen we ons best, tot in het kleinste detail. Daarom vindt u verzorgingssymbolen op de labels van al onze producten. Deze symbolen zijn logisch en makkelijk te volgen, perfect om u alle informatie te geven die u nodig heeft om goed voor uw Kingsland producten te zorgen.

Volg voor meer informatie over de symbolen en hun betekenis de link naar de CleverCare website en hun symbolenindex.

Algemene adviezen

Wassen

  • Binnenstebuiten wassen op maximaal 30°C
  • Geef de voorkeur aan een zacht wasprogramma
  • Gebruik geen wasverzachter
  • Gebruik hypoallergene producten voor je paardenuitrusting
  • Vermijd te vaak wassen, de meeste producten hoeven niet na elk gebruik gewassen te worden

Drogen

Donsjack:
Droog in de droogtrommel op laag vuur met tennisballen, of iets dergelijks, in de droogtrommel, om de vulling haar puffiness terug te geven.

Andere items:
Vermijd het gebruik van een droger voor je Kingsland kleding en andere items. Droog ze in plaats daarvan aan de lucht. Als je ze in de zon droogt, doe ze dan binnenstebuiten om te voorkomen dat de kleuren vervagen.

Strijken

Waterdichte/waterafstotende/waterbestendige artikelen:
Niet strijken, dit beschadigt de waterafstotende eigenschap van de stof.

Andere artikelen:
Vermijd het strijken van technische kleding en sportkleding. Hang je kledingstukken liever op een kleerhanger of leg ze in hun oorspronkelijke vorm als je ze droogt om hun vorm te behouden/herstellen.

Hoe zit het met het klimaat?

Zorg dragen voor je producten betekent niet alleen dat je producten hebt die lang meegaan, maar ook dat je milieubewust bent. Producten die lang meegaan betekenen minder afval en minder wassen helpt water en energie te besparen. De wasdroger vermijden is ook beter voor je kleding en de planeet, aangezien dit een energie-intensief proces is. Tot slot is het belangrijk om je wasmiddel verstandig te kiezen en milieu- en diervriendelijke producten te gebruiken.